Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

El més gran dels grans

30 setembre 2010,10:45

El meu primer post el vull dedicar al més gran dels grans, com a reconeixement per la gran tasca d’aquesta família, treballadora, innovadora i modesta, entre moltes altres virtuts.

El més gran el tenim a Palafrugell des de fa 33 anys. Fem una mica de números per situar-lo estratègicament: és líder del mercat estatal amb 12 milions d’ampolles venudes durant l’any 2009; és una empresa familiar que dona feina a 45 persones; i té el rècord de superfície de venda de vins i licors més gran de tot l’Estat, i potser fins i tot d’Europa.

Però Vins i Licors Grau no s’estanca, no es conforma, no en té prou d’haver assolit el més alt dels llistons. Contínuament busca fórmules per mantenir-se, una tasca complicada actualment, i per créixer i travessar fronteres. El seu últim repte ha estat GrauOnLine, un projecte que ja arriba al seu primer any de vida, i en el que s’uneixen dues tendències: la de que el consumidor prefereix beure vi a casa, per no córrer cap risc; i la d’Internet, que se suposa és el mercat del futur. Per ser capaços de cobrir les necessitats dels consumidors, GrauOnLine ofereix més de 9.000 referències per internet, cadascuna d’elles amb una fitxa detallada del producte, oferint així la mateixa informació que s’ofereix quan el client entra a la botiga física.

Crec, fermament, que les botigues de vins formen part del sector turístic del nostre país, per la qual cosa haurien de ser el gran aparador dels productes de la nostra terra. Però clarament, la botiga Grau de Palafrugell forma part no només d’aquest aparador ampli, extens i complert dels vins de la nostra terra, sinó que a més forma part de la ruta enològica de l’Empordà. No hi ha guia que no la mencioni i no hi ha visitant a les nostres comarques que, mínimament interessat en els vins o en d’altres begudes, no hi hagi posat el peu.

Grau forma part de la gran oferta complementària del turisme vinculat al turisme gastronòmic i al turisme cultural.

El turisme relacionat amb el vi a casa nostra és encara un nadó, però amb projectes com els de Grau, Girona i l’Empordà es poden convertir en una de les principals destinacions enoturístiques d’Europa i, per què no, del món.

6 han comentat

 1. jadonaire

  L’aposta de GrauOnLIne és valenta, arriscada. Però el món és dels valents

 2. […] This post was Twitted by costabrava_ […]

 3. Maribel Vela | www.eitravel.com

  Totalment d’acord Anna !! Es un luxe tenir un espai com “Can Grau” à Palafrugell, tant pels d’aquí, com x la gent que ens ve a visitar.
  Des d’ EITravel ho recomanem als nostres clients en les guies de senderisme i cicloturisme, i als clients en ruta eno-gastronòmica, la majoria canadencs i americans. Aquest tipus d’oferta aporta molt de valor al producte que oferim. Fantàstic.

 4. rosad

  efectivament un gran reconeixement amb aquest apunt i merescut!

 5. gisela

  Espectacular la botiga Grau!!!!
  el que més m’agrada són els bons consells que et donen els treballadors, entre ells la família Grau al complert.
  M’encanta que aconsellin els vins amb taps de suro! chapeau, fent pais! Visca el suro gironí.

  el que no m’agrada és l’anunci de grauonline. aquella noia, per molt MISS que sigui, és lamentable. Proposta: Anna Vicens!!!!!!!

 6. Jordi

  Enhorabona a tots els que feu possible el projecte!!!

Algun comentari?

captcha

Pots utilitzar els següents codis HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>