Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

El turisme 2.0 de comarques celebra la seva majoria d’edat a Girona

14 desembre 2010,9:20

Com a banyolí, que viu a Girona i treballa a Barcelona amb empreses de Madrid, i permetim aquesta humil llicència personal per fer una breu reflexió sobre la jornada organitzada pel Patronat de Turisme de Girona sobre Turisme 2.0: bitts

Més enllà de l’indubtable èxit de convocatòria i predisposició per part del sector, crec sincerament que va marcar una pauta en la percepció de la comunicació a internet per part dels empresaris i assistents en general que hi van participar.

Com li deia, la meva condició de ser de poble i treballar a fora em dóna una visió crec que bastant realista i ajustada sobre la diferència de com es viu la necessitat de comunicar a la xarxa, tan des d’un poblet del Pla de l’Estany o l’Empordà, com d’una empresa turística multinacional instal·lada al World Trade Center de Barcelona o a les Torres Kio de Madrid.

El què vaig veure i viure a les jornades em va agradar per part de totes les parts implicades:

  • l’acurada organització, atenent tots els detalls, sabent copçar el moment de necessitat que viu el sector turístic actual, per la situació d’inèdita oportunitat de negoci que representa poder entrar en contacte amb una comunitat de clients global a una relació de cost per impacte i retorn molt més baixos que les tècniques tradicionals utilitzades fins ara
  • assistents conscienciats de la importancia dels ensenyaments i experiències que s’hi van compartir, i que de ben segur més d’un ja ha començat aplicar
  • mitjans de comunicació que van ser sensibles al que allà succeïa i van donar-li cobertura per amplificar la difusió i guardar arxiu de l’esdeveniment a moltes més persones que no van poder participar-hi de manera presencial

Per tot això crec que aquestes jornades hauran servit per marcar un cert abans i després i donar el pes necessari a la comunicació digital a la petita i mitjana empresa turística de les comarques de Girona, perquè sigui integrada en els plans de negoci de qualsevol activitat empresarial, per petita que sigui, per ser competitiva a dia d’avui, i continuar sent-ho en el mercat glocal en el que ens trobem.

Des d’aquest espai, reconèixer la feina feta i encoratjar seguir en aquesta línia per ampliar i aprofundir en el domini tan de la cultura de les relacions a la xarxa, com de les eines que les permeten.