Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Geocaching. La recerca del Tresor 2.0 a l’aire lliure

Increïble l’èxit d’aquest joc de tota la vida amb versió adaptada al segle XXI. Es tracta d’amagar un tresor, anomenat Geocache, que pot ser simplement un tupper que amagui a dins una llibreta i un bolígraf per a registrar qui ha trobat el tresor i dat, o incloure altres objectes de baix cost que la comunitat va intercanviant per altres.

Geocaching és un web 2.0 amb usuaris d’un profund sentit de comunitat, al voltant d’aquest joc hi ha esdeveniments cada dia per tot el món. El passat mes d’octubre es va celebrar un esdeveniment Geocaching a Lloret de Mar que va acollir més de 500 persones. En l’actualitat hi ha 1.230.355 caches amagats al món.

El joc funciona de la següent manera: Els usuaris de la web amaguen tresors i pengen al web les coordenades GPS de les seves ubicacions amb una descripció del lloc si es vol.

Altres usuaris busquen un tresor via un cercador al mateix web, bé mitjançant un formulari o amb l’eina GoogleMaps que tenen integrada al seu web.  Al mapa, per exemple, un cop seleccionat un Geocache s’obre una bombolla d’informació amb un enllaç per baixar directament la coordenada GPS de la seva ubicació;  un enllaç més per informació general sobre la ubicació o la persona que ha amagat el tresor, i informació de la dificultat d’accés i del terreny amb una valoració d’una a cinc estrelles.

Un cop trobat el Geocache, es pot intercanviar un objecte de la caixa, i es pot penjar al web un comentari i fotos. Els Geocaches s’amaguen en molts casos en llocs amb un especial significat per a qui l’amaga, llocs singulars, amb belles vistes, etc.

Amb el temps s’estan desenvolupant divertits objectes com Geocoin, Geomoneda amb identificació de la seva ubicació GPS que es poden col·leccionar.  Travel bug o Insecte Viatger que és una espècie de xapa amb un dibuix d’un insecte que viatge de Geocache en Geocache amb un objectiu concret, per exemple, viatjar un nombre de quilòmetres determinats o creuar per països, etc. i se’n pot fer el seu seguiment on-line.

Els punts febles, la usabilitat de la pàgina i els idiomes. A Espanya s’ha creat una pàgina en castellà Geocaching Hispano

Una excel·lent motivació per sortir i viure noves aventures !

9 han comentat

 1. […] This post was mentioned on Twitter by jaume marin, Costa Brava Pirineu. Costa Brava Pirineu said: Geocaching. La recerca del Tresor 2.0 a l’aire lliure per @velamicheo avui avui al blog! Ho heu provat? http://bit.ly/i56nhW […]

 2. Maribel Vela Micheo

  Gracies Jaume 🙂
  Havíeu sentit parlar del Geocatching??

 3. Mercè Vilà-Clara

  Em sembla divertidíssim! no ho he provat mai, però n`’he sentit a parlar molt, hi ha gent realment molt experta en el tema! ho haurem de provar!…
  Gràcies Maribel, haurem d’anar a provar noves aventures! 😉

 4. gil bartrina

  Una activitat molt recomanable per a tothom!
  Fa un parell d’anys que ho practico, si teniu algun dubte i us puc ajudar, jo encantat de fer-ho.
  Geo-salutacions!

  • Maribel Vela Micheo

   Gràcies Gil, en prenem nota 😉
   Salutacions !! Maribel Vela Micheo

 5. jaumemarin

  Maribel,
  Interesnatíssim post. Sí que havia sentit parlar i havia estat mirant diferents events.
  De fet a Lloret és va realitzar un “mega-event” -(així s’anomena) durant el 2010 i va tenir molt d’èxit.
  Crec que és una bona manera de potenciar el territori mitjançant un “joc”.

  És efectiu, i està en mans els usuaris, que és qui en realitat són els principals actors del mercat actual.

  M’ha agradat! gràcies

  Jaume

  • Maribel Vela Micheo

   Genial oi? 2.0 + gps + jocs de tota la vida + gaudir de la natura = oferta d’oci perfecte. Imaginem com serà el Demà amb eines 3.0 …
   Gracies Jaume, una abraçada,
   Maribel

 6. Montse Jimenez

  Si la veritat és que és molt divertit, i l’esdeveniment de Lloret va ser un èxit, gent que ha viatjat per tot el món en la cerca de caches com aquest va venir a Lloret!! i també varen compartir amb nosaltres les seves troballes arreu del món en el facebook http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1616996434514&set=o.280805004150&theater.

  Us adjunto un video de geocaching http://www.youtube.com/watch?v=qAU28lTRieQ

  • Maribel Vela Micheo

   Gràcies per compartir-ho 🙂 !!!

Algun comentari?

captcha

Pots utilitzar els següents codis HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>