Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Surfejant la costa

La Costa Brava ofereix moltes possibilitats per practicar esports nàutics. El Mediterrani no és un mar d’onades, però sovint tenim llevantades que, a part de pluges, ens porten això: onades. I és possible practicar-hi bon surf. Els entesos diuen que hi ha multitud de pics i que del que es tracta és d’anar buscant el millor cada dia que entra mar de fons. Les platges més sovintejades per practicar surf a la Costa Brava són La Fosca, Torrevalentina, S’Agaró, Santa Martí d’Empúries, Empuriabrava i l’Escala, però depenent de la direcció del swell poden ser moltes les platges ideals. Els surfers locals guarden molt en secret els spots, tot i que els “foranis” solen ser benvinguts arreu, a diferència del que passa en d’altres destinacions.

Però l’esport nàutic més practicat a la Costa Brava és el Kite. Tot i que es pot fer durant tot l’any, és durant la primavera i l’estiu que es donen les millors condicions per practicar aquest esport, ja que predomina la marinada. És un vent molt constant, perfecte per iniciar-se en aquest esport. La tramuntana que bufa a l’Empordà no és recomanable per a principiants, però permet als experts realitzar grans salts. A l’hivern aquest vent fort i ratxejat, que en determinats llocs aixeca grans onades, només el poden suportar els més valents i menys fredelucs. A la Costa Brava hi sol bufar Garbí a l’hivern, però, i aquest és un vent de sudest que arriba reesclafat i permet als esportistes navegar sense passar fred.

La pràctrica del kite demana platges amb una zona àmplia de sorra, oberta i lliure de roques. A l’estiu està permesa només a tres zones delimitades de Sant Pere Pescador, l’Estartit i Empuriabrava (La Rubina). Els aficionats a aquest esport coincideixen que la millor platja és la de Sant Pere, on a l’estiu entra la marinada com a cap altra. Una altra platja molt apreciada pels amants del kite és Pals, on també es practica molt windsurf i on la tramuntana aixeca grans onades. Aquest és l’spot d’onades per excel·lència de Catalunya. Els bons dies de tramuntana s’omple d’esportistes francesos que baixen expressament per navegar en les millors condicions. Durant l’hivern els kitesurfers sovintegen també platges on bufa el Garbí, com ara Palamós i Torrevalentina.