Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

ROAD. Land of Genius

ROAD. Land of Genius.

En el meu anterior post, us explicava que a partir del camí que obrien Ferran Adrià i Juli Soler, amb el seu elBullifoundation, estàvem creant un projecte per integrar-nos en aquest projecte innovador, i poder ser complementaris.

Aquest projecte ja és una realitat, i ara solament fa falta que comenci a RODAR…

Que és ROAD. Land of Genius? És un projecte de dinamització turística que té per objectiu la desestacionalització del turisme, mitjançant la creació d’un nou pla creatiu basat en eixos fonamentals: Cultura, Paisatge i Gastronomia. La idea és que aquest projecte només estigui actiu durant les èpoques de primavera i tardor, per una banda per atreure flux turístic en temporada baixa i per un altra per poder oferir la màxima qualitat en l’oferta.

El projecte proposa un centre neuràlgic, Roses, i es fonamenta en aprofitar els equipaments urbanístics, el patrimoni monumental, històric i/o cultural dels que ja disposa la zona i els valors intangibles que regeixen al territori, expresats en les figures de Ferran Adrià i Salvador Dalí.

L’àmbit d’actuació engloba inicialment l’Alt Empordà, però neix amb vocació d’expansió a zones del territori amb els mateixos fonaments com a base del seu projecte turístic.

ESTABLIREM una zona de referència a nivell internacional al voltant de la gastronomia, mitjançant unes rutes (ROAD) dedicades a diferents àmbits de la gastronomia, com a complement turístic a elBullifoundation, que esdevingui en un flux turístic permanent atret per l’alimentació i cultura mediterrània. Aprofitant les noves formes d’us dels actius històrics i culturals de Roses i el Parc Natural del Cap de Creus i de la seva àrea d’influència, per relacionar-los amb el món de la gastronomia.

Un dels pilars fonamentals del projecte és que no és necessària una gran inversió per poder-ho tirar endavant, és posar en valor, ordenar i situar els innombrables punts de qualitat i interès del nostre territori.

La implicació de l’empresariat del territori és total (i fonamental), la creació de nous productes turístics com el que ja estem treballant amb la Confraria de Pescadors de Roses, i del que ja hem fet una prova pilot amb el BlogTrip organitzat pel Patronat de la Costa Brava, #incostabrava, que consisteix a fer una sortida al mar amb els pescadors, on s’expliquin les diferents tècniques de pesca, i s’acabi la jornada en un racó espectacular com Cala Jóncols, on els pescadors i els turistes preparen un espectacular suquet de peix o una meravellosa fideuà amb peix fresc de la Badia, i s’acaba compartint taula i històries del mar, del nostre mar.

La resposta de les administracions també ha estat espectacular, Turespaña, Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana de Turisme, l’Ajuntament de Figueres, el Patronat de Turisme de la Costa Brava, així com un principi d’acord amb la Fundació Dalí, totes sense excepció recolzen el projecte i ajudaran en la seva execució, que esperem poder començar amb les primeres proves aquest mateix octubre.

PERQUÈ el millor restaurant del món està a Cala Montjoi, les millors cales del litoral estan a la Costa Brava, l’únic paisatge que uneix serralada i mar està al Cap de Creus, els vins més enigmàtics i moderns tenen denominació d’origen empordanesa, l’artista més transgressor s’inspirava en aquests paisatges, els extrems territorials estan designats per dos Parcs Naturals, la gastronomia local està reconeguda arreu, un dels bressols de la cultura mediterrània són aquestes terres, i aquests vents…

Com ho veieu?

2 han comentat

  1. Veronique

    Quin cos ha agafat aquest projecte,moltes felicitats!! M’encanta…em post explicar mes dels “Searoad”?

  2. Julio Estrela

    Hola Veronique, moltes gràcies. La idea és que els SEA ROAD, el gestioni l’Estació Nàutica de Roses-Cap de Creus, i que “l’ompli” de continguts com esports nàutics, sortides amb pescadors… així com obrir definitivament Roses i la Badia al mar, i crear rutes marítimes que conectin els diferents punts d’interes per mar, com per exemple, Roses-Cadaqués, Roses-L’Escala, Llançà….
    Si vols més info aquí estem!

Algun comentari?

captcha

Pots utilitzar els següents codis HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>