Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Accés web amb dispositius mòbils: quota de mercat. Anàlisi amb estadístiques reals.

15 juliol 2011,12:10

L’accés a les webs amb dispositius mòbils està accelerant el seu creixement, i comença a ser un segment de mercat que cap web important pot ignorar.

Volíem confirmar aquest fet  amb estadístiques reals d’alguns dels nostres clients. Per això hem estat treballant amb les seves dades de  Google Analytics per analitzar les tendències amb dades reals, i oferir una petita panoràmica de l’evolució de l’accés web amb dispositius mòbils.

Ens hem basat en webs de sectors diferents: turisme i cultura. Les webs principals que hem utilitzat són les següents:

A més d’altres webs amb menys tràfic.

Cal tenir en compte que en tots els casos es tracta de webs no dissenyades específicament per a mòbils. No són, per tant, de webs que estiguin treballant de forma diferenciada aquest segment i de les que s’hagi d’esperar un accés amb dispositius mòbils superior al general.

Aquestes webs, tot i que centrades en dos sectors diferents, suposen un conjunt de dades fiables: conjuntament superen el mig milió de visites mensuals.

En primer lloc, veiem el percentatge de visites a les 4 webs des de dispositius mòbils en 4 moments separats entre sí per 6 mesos. D’una de les webs només tenim els valors actuals, però no disposem de l’històric. No hem anat més enrere perquè Google Analytics a mitjans de 2009 encara no oferia dades de dispositius mòbils.

Evolució % visites amb dispositius mòbils

Veiem que la quota de mercat dels dispositius mòbils no només creix sinó que es va accelerant, cada semestre creix més que l’anterior. Actualment suposen entorn del 5% de les visites a la majoria de webs analitzades.

Si calculem la mitja ponderada pel tràfic de cada web: 

Evolució % visites amb dispositius mòbils (promig)

Analitzant les dades podem extreure diverses conclusions:

  1. La primera, i òbvia, és el seu creixement. Un 5% ja és un segment de mercat remarcable. I si segueix el creixement actual –és difícil saber quan arribarà el punt d’inflexió- en un any pot superar el 10%.
  2. No hem observat diferències significatives entre les webs de museus i les de destins turístics.
  3. Sí hem trobat diferències significatives entre el tràfic dels diferents països que són les que expliquen la major part de la variació entre les diferents webs.

ACCÉS AMB DISPOSITIUS MÒBILS DES DE DIFERENTS PAÏSOS

Promig de les 5 webs analitzades.

% accés des de dispositius mòbils per país

Analitzant les quotes de mercat dels diferents sistemes operatius, destaca el domini casi absolut de Apple. Android ha pujat considerablement durant l’últim any, però els dispositius Apple encara sumen el 75%!

Quota de mercat

Aprofitem per agrair als nostres clients la seva confiança en LaMagnètica i que ens hagin permès utilitzar les dades de les seves estadístiques web per aquest article:

Algun comentari?

captcha

Pots utilitzar els següents codis HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>