Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Els “Vins de Tramuntana” estan de moda

I ho confirma la presència de més de 500 professionals a la degustació que van oferir 25 cellers de la DO Empordà a la Llotja de Mar de Barcelona el passat 24 d’octubre.

La jornada va començar amb un dinar que va reunir representants de cellers, premsa especialitzada, botiguers i distribuïdors. Durant el dinar, el president del Consell Regulador, Josep Blanch, va emfatitzar la importància de l’àrea de Barcelona per a la comercialització dels vins de l’Empordà, per la seva proximitat. Es van presentar dades de l’augment de la presència i de vendes dels vins d’aquesta DO a les botigues especialitzades de l’àrea metropolitana, i es va destacar el marge de creixement que encara ofereix la gran vinculació entre els consumidors barcelonins i el territori de l’Empordà.

Abans de començar la degustació, el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa va presentar en una conferència l’enorme potencial del turisme del vi a l’Empordà, afirmant que “l’Empordà es convertirà en el primer destí enoturístic de l’Estat espanyol, ja que ho té tot: vins, història, cultura, paisatge, persones… Avui en dia es fan bons vins a tot arreu, el diferencial són històries com les que l’Empordà pot oferir”.

Un altre dels factors que han ajudat a millorar la imatge i a augmentar la presència dels vins de l’Empordà en el món de la gastronomia és que els sommeliers facin de prescriptors. I el gironí Josep Roca és considerat un dels grans ambaixadors dels vins de l’Empordà, tant a dins com a fora de casa nostra.

Els vins de l’Empordà tenen cada vegada més presència a les cartes de vins dels millors restaurants catalans, i que una presentació a Barcelona causi tant de rebombori és que l’olla bull… Per fi es reconeix la qualitat dels nostres vins.

1 usuari ha comentat

  1. Jaquim Segui

    Estic totalment d’acord.
    Pero, com es que em costi tant trobar un distribuidor al qui poder comprar un D.O Emporda??
    Tret que, al meu celler no vulgui oferir als meus clients un Espelt,Vinyeta,Castell de Perelada,Martin Faixo…..
    Perque puc escollir entre 15 Montsants,25 Priorats etc….., i l’Emporda?

Algun comentari?

captcha

Pots utilitzar els següents codis HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>