Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

I have a dream

Aterro a l’aeroport de Girona i mentre espero la maleta, en comptes de posar-me un collaret de flors com en alguns països del Carib, m’ofereixen una copa de vi D.O. Empordà, un “taquito” de formatge artesanal de la Garrotxa amb uns encenalls d’un foie excepcional del Gironès… fins que desperto.

Ens creiem realment que el Turisme ha de ser un dels motors que impulsin el país?

Estem d’acord en que un dels nostres potencials més importants és la gastronomia?

Per què no impulsem REALMENT aquest tipus de turisme?

Per sort, en els darrers temps arreu van florint propostes turístiques basades en Cultura, Paisatge i Gastronomia. Aquesta ha de ser la base del creixement turístic, i en conseqüència econòmic, sempre sota el paraigua de la qualitat.

Som una de les primeres potències mundials (encara) en l’àmbit gastronòmic, disposem d’un relat immillorable que explicar, tenim una base increïble… aprofitem els recursos dels que disposem i que no necessiten de cap inversió. En aquest sentit podem treballar molt, hi ha moltes accions que es poden portar a terme sense incórrer en despeses inassumibles:

  • Desenvolupar un catàleg dels productes de qualitat que ja tenim.
  • Establir una proposta unitària.
  • Involucrar al sector primari (pagesos, pescadors, ramaders) per tancar el cercle.
  • Creació de productes turístics amb la gastronomia com a base.
  • Combinar i aprofitar sinergies d’aquests productes; gastronomia, enoturisme, sector primari.
  • Utilització dels centres formatius ja existents (universitats, escoles hoteleria….), com a centres auditors, d’ajuda i formació als empresaris del sector, per augmentar la qualitat, la creativitat, la innovació, la recerca…
  • Creació, amb la implicació de la xarxa empresarial turística, de “hotspots” gastronòmics, parades de “finger food” amb productes de la zona, espais per tasts de vins, etc., als mercats, zones d’interès turístic, aeroports, estacions de tren, estacions d’autobús… que TOT el territori respiri gastronomia
  • Per últim, una senyalització massiva i coherent del territori.

Realment molt a prop nostre ja existeixen propostes excepcionals i increïbles a nivell de turisme gastronòmic, que han demostrat amb èxit la seva viabilitat. Fixem-nos en elles, que siguin elles les que ens orientin cap a on hem d’anar.

Crec que és necessari la creació d’un projecte TRANSVERSAL, (ho sento, ja se que aquesta paraula fa molta ràbia, però crec que en aquest cas, cal utilitzar-la ja que necessitem que TOTS els sectors relacionats segueixin un mateix relat, un mateix projecte, una mateixa visió de país) amb la gastronomia com a fil conductor, que ens serveixi per explicar totes les històries que vulguem transmetre, perquè la gent necessita bones històries que escoltar i bones experiències que explicar.