Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

El vi es fa a la vinya

Els vins del celler Hugas de Batlle neixen a la vinya de Colera. El seu paisatge és tan espectacular que les mateixes etiquetes no se n’estan d’explicar-ho, incorporant mapes de relleu de la zona. Al nord, la Serralada de l’Albera, a l’est, el mar Mediterrani, i al sud la platja de Garbet.

Tot i que encara no compten amb un celler propi, aquest és el projecte més immediat a realitzar per tal de tenir-lo a punt per la verema de l’any vinent, treballen 16 hectàrees de vinya de les que ja n’han sortit 3 vins.

Tant el COMA FREDOSA 2008 com el COMA FREDOSA 2009 presenten la mateixa combinació, Cabernet Sauvignon i Garnatxa provinents de la finca situada a la Serralada de l’Albera, a 3 Km de Colera. La Garnatxa li aporta la tradició de la zona i el cos d’un gran vi en boca; la Cabernet la longevitat i la intensitat colorant. Ambdues provenen de vinyes conreades sobre sòl pissarrós i amb un envelliment d’un any dins de barriques de roure. No obstant, es presenten dos vins totalment diferents. L’anyada 2008, que va ser la primera collita d’aquesta casa, presenta un tall més clàssic, comparable als vins amb capacitat d’envelliment de zones i vins tan tradicionals com per exemple els de Rioja. La collita 2009 li dóna un gir, demostrant la força i la potència dels vins de tall més modern, amb més expressivitat i personalitat. Amb aquestes peculiaritats respon a un vi que millorarà i aguantarà alguns anys a l’ampolla. De cadascuna de les anyades n’han sortit només entre 5.000 i 6.000 ampolles.

El FALGUERA 2009 és un vi pròpiament de la zona, provinent de ceps de 80 anys, resultat d’una assemblatge de les varietats Samsó (carinyena) i Garnatxa Negra, i del que n’ha sortit poquíssima producció, només 1.310 ampolles. És un vi molt elegant i fàcil de beure, amb un potencial d’envelliment a l’ampolla que segons els seus elaboradors s’estima en deu anys o més.

Aquesta particular aventura empresarial la va iniciar Eduard Hugas l’any 2000 al recuperar les vinyes que el seu avi havia treballat i que ell mateix havia trepitjat durant la seva infantesa. L’Eduard, amb l’ajuda de l’enòleg i ex director general de l’Incavi Oriol Guevara, i d’en Toti a les vinyes, estan portant a terme un projecte vitivinícola que cal seguir de ben aprop.

Algun comentari?

captcha

Pots utilitzar els següents codis HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>