Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Senderisme 2.0 a la Vall de Núria

Que la pràctica del turisme actiu a la nostra destinació s’ha anat convertint en una de les principals motivacions del viatge turístic és ja una evidència, incloent modalitats diverses com el senderisme, el cicloturisme, els esports aquàtics,… Aprofundint en aquesta temàtica, els gestors de la Vall de Núria varen decidir incorporar a principis d’estiu una proposta nova al seu ja ampli catàleg d‘activitats, però afegint-hi nous elements.

Es tracta de la cursa virtual, un nou concepte que aglutina la descoberta del paisatge, la pràctica esportiva lliure i l’ús de la tecnologia com ara els sistemes de posicionament geogràfic. De fet, la relació entre aquests tres elements en el camp del turisme no ha fet més que intensificar-se en els darrers temps, amb exemples tant diversos com el portal de rutes Wikiloc, on els usuaris hi carreguen rutes d’arreu del món (i que els va fer mereixedors del Geotourism Challenge 2009 del National Geographic) o el producte turístic TransAndalus, uns 2.000 km de ruta ciclable sense senyalitzar i generada de manera col·laborativa per una comunitat d’usuaris.

Centrant-nos en la Cursa Virtual de la Vall de Núria, aquesta iniciativa permet que els amants de l’esport de muntanya i del senderisme en particular amb esperit “competitiu” puguin participar d’una cursa que en comptes de tenir un dia i hora concrets de celebració, cadascú pot fer quan més li convingui. D’aquesta manera, prèvia inscripció, cadascú pot recórrer el Camí Vell de Queralbs a Núria al seu ritme i quan vulgui però passant per un seguit de controls establerts on, mitjançant la tecnologia GPS, queda registrat el seu pas. D’aquesta manera, un cop finalitzat el recorregut l’usuari pot comprovar la marca obtinguda i comparar-la amb la d’altres usuaris.