Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Tots d’acord, en algunes coses!

4 Octubre 2010,21:22

Aquest darrer dilluns de setembre he tingut l’oportunitat de ser present a la celebració del Dia Mundial del Turisme que es fa cada any a les instal·lacions del Castell de Biart (Masarac). Per mi és una cita ja habitual en el calendari anual, des de fa cinc o sis anys. I una cita que gaudeixo per dues coses ben diferents. La primera és pel contingut dels parlaments; la segona, la qualitat de la gastronomia que s’hi pot degustar.
Però aniré a pams. Pel que respecta a la primera, de tothom és sabut que en moltes ocasions els parlaments de les autoritats, són buits de continguts, fets a mida per l’ocasió i que al cap de trenta segons interessen ben poc al públic. No és així a Masarac. Suposo que es deu a que sempre obre el torn Antoni Escudero com a president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona. Ho dic perquè el seu sempre és un discurs realista, punyent, que va directa a la mandíbula, i que difícilment deixa indiferent ningú.
El que passa en aquesta festa és que ell -Escudero- obre el camí i els de darrera també s’hi abonen. A vegades per complementar-lo i a vegades per contradir-lo, però tampoc deixen indiferent. Segur que la majoria dels assistents trobaran que els parlaments es fan llargs, però es diuen moltes coses interessants. En aquesta darrera ocasió, per exemple, Federació d’Hostaleria, Cambra de Comerç, Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya van estar d’acord que cal fer un esforç per mantenir Rayanair a l’aeroport de Girona. I això ja és important, perquè en altres ocasions no totes les parts han estat d’acord en temes importants.
Però vaig al segon aspecte al que em volia referir, la gastronomia. La cita del DMT fa que es reuneixin pràcticament tots els col·lectius gastronòmics de les comarques de Girona. I el resultat, com no podria ser d’altra manera, és espectacular. No citaré cap plat per damunt dels altres; primer perquè no seria veritat i segon perquè només dependria de gustos personals. I és que com en els parlaments, la bona mà dels cuiners gironins tampoc deixa indiferent ningú.