Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Hi havia una vegada, La Vinyeta

Heus aquí que hi ha un petit poble alt empordanès que es diu Mollet de Peralada. Heus aquí que en aquest petit poble, on la majoria dels seus habitants treballen la terra, hi ha la vinyeta. Heus aquí que La Vinyeta, no només és una vinya petita, també és el nom d’un celler. Heus aquí un celler familiar, inquiet i innovador que treballa respectant l’entorn.

Llavors, el dissenyador Lluis Serra va utilitzar fragments de diaris amb notícies reals que van passar ‘llavors’ –durant el procés de creació del vi–. A l’anyada 2008 –any del centenari de la Costa Brava– es va utilitzar un article titulat ‘El racó de Portbou’ en el qual es reivindicava la Costa Brava més autèntica i salvatge; i a l’anyada anterior, la del 2007 –que va destacar per un estiu extremament calorós– la imatge utilitzada va ser un retall de la previsió meteorològica on totes les icones assenyalaven un dia d’estricte sol.

Llavors el jove enòleg i gerent de La Vinyeta, Josep Serra, es va adonar del potencial de l’autenticitat de les vinyes velles de Garnatxa Roja i Marselan i amb la intenció de fer un vi amb doble personalitat va sortir el gran vi MigMig. Una intersecció entre dos camins perpendiculars representada per dues fotos de plaques de carrer. Una ampolla, dues cares, com Dr. Jekyll i Mr. Hyde.

Fent un “puntiapart, La Vinyeta ofereix moltes activitats per apropar el món del vi als seus clients i visitants durant els caps de setmana: passejades per les vinyes de la DO Empordà tot respirant la tramuntana i gaudint dels paisatges salvatges, visites al celler respirant l’autèntica olor de les barriques, tastar els seus vins guiats per l’enòleg, aperitius a l’aire lliure, esmorzars de pagès, etc. tota una àmplia gamma d’activitats per anar-hi amb la família i els amics.

I catacric-catacrac, i el conte s’ha acabat.