Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

FUTBOLGOLF: jugant a golf amb els peus

3 novembre 2010,10:00

M’havien parlat erròniament del futgolf (o footgolf). Fa poc vaig aprendre que se’n diu futbolgolf. A mi personalment m’agradava més el primer nom, i el trobo més encertat, però vaja, veient que es tracta d’un esport internacional -no ho hauria dit mai-, callo. Internacional, sí, sí, que a mitjans de juliol d’aquest any es va celebrar la ja quarta edició del mundial d’aquest esport! I ho van fer al camp de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà), l’únic camp de futbolgolf que hi ha a l’Estat. Quan hi varem anar nosaltres, pocs dies després, hi havia encara instal·lada una carpa, restes de la celebració. Érem una colla amb nens. Hi varen jugar els homes i els nens. Jo hi hauria jugat, però havia de fer fotos i tot no es pot fer, perquè el joc sembla fàcil, però no ho és.

Tal i com el seu nom indica és una barreja entre el futbol i el golf, una nova disciplina esportiva nascuda a Suècia, modalitat del golf, que es juga amb pilota de futbol i amb els peus. Igual que al golf, la pilota ha d’anar a parar dins del forat. 18 forats en total hi ha al camp, cadascun amb una xifra orientativa sobre el nombre de xuts que es considera “passable” per mirar d’encabir la pilota al seu lloc. Amb la bandereta pròpia que indica el número de cada forat, l’itinerari és curiós. A cada pista hi ha obstacles i recorreguts amb corbes, pujades i baixades. I una mànega per refrescar-te a mig “partit”. El nostre equip va completar el camp amb 81 xuts. En proposen 72. No ens hi podríem dedicar però no està malament!

El camp de Maçanet es va inaugurar fa tot just un any. Compta amb equip local que ja va participar al mundial del 2009, celebrat a Dinamarca. A mi m’ha ben sorprès tot. Tot. Des del xiringuito que tenen muntat a Maçanet fins la descoberta que es tracta d’un esport internacional. Els socis que han muntat el camp a Maçanet s’han afanyat a promoure’l per la zona: l’hivern passat van organitzar la primera edició de l’Open Alt Empordà. Se’n fa també un campionat de Catalunya i un d’Europa! No ho hauria dit mai. Jo que pensava que anàvem a passar l’estona en un joc que més aviat devia ser pensat per a nens…

El Futbolgolf de Maçanet de Cabrenys no tanca mai, s’hi pot anar hivern i estiu i els horaris de finalització de la jornada els marca la posta de sol. Curiós. Al web hi tenen penjats els horaris de la posta per mesos.