Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Viu hiper-realismes, inverosímils?

Si estàs a Girona, caces. No, no ho saps, però sí, tens molts números per caçar. El més intrigant no és el verb, sinó l’objecte.

A Girona, en conjunt, es cacen cargols. De fet no només cargols, es cacen cargols, bolets i espàrrecs (perdó, en empordanès, espàrguls).

No he sabut mai el seu significat, la seva etimologia, però imagino que es caça tot allò que es gairebé immòbil i silenciós. Si es tracta d’això, de fet podem caç@r les tertúlies d’en Josep Pla, o els Ictineu‘s dels somnis d’en Narcís Monturiol, o seguir les passes de la llegenda del primer vampir del món occidental que és de Llers, el Comte Estruch, seguint-lo pel seu Facebook ! (segle XII, molt abans que Drácula, i com es va transmetre per tradició oral, per aquesta raó fou menys popular).

Però suposo que no, que es tracta de caçar-ho, de demostrar el cos del delicte, més encara, de que es vegi bé. I alhora, enredar respecte on l’has trobat. Les possibilitats són infinites. Tantes com l’imaginació d’on situar-ho, com respecte a qui tens davant. I després, també deu ser important, poder-t’ho menjar… De fet, m’expliquen que fa no pas tant, en determinades converses, es caçaven dones

Menjar, la cura de l’estómac o la cultura de la gastronomia sempre és present a les terres gironines. Bé sobre generosos dinars de Festa Major entre platillos i pollastres farcits, bé en sobretaules de nissagues gastronòmiques que s’allarguen fins a l’hora de sopar (Pla), o en pietosos santuaris (Verdaguer), l’atlas literari de les terres de Girona o bé més sofisticat (perquè és geolocalitzat), el mapa literari català, tot sovint sol passar per un àpat. Bé, a la comtessa de Quermançó, el moll de l’ós, va ser la seva perdició…

Variants Gastrovictim total, a lo segle XXI? Caçar vins a la Ciutat Virtual de ElBulliVi, caçar, tot alimentant la retina, les gastroimatges d’en Francesc Guillamet, o caçar, a casa, l’intensitat de la llum, el sistema de so, la ventilació, o inclús la tele amb l’ IPad. De fet, els japonesos aviat caçaran els plats a cop de IPad (ja veureu, mai més ben dit…)

Imatge cortesia de Francesc Guillamet (en Met).