Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Jornada de portes obertes a Terra Remota

Els propers dies 11 i 12 desembre el celler Terra Remota de Sant Climent Sescebes obrirà les seves portes a qui tingui ganes, il·lusió, fascinació o senzillament curiositat pel món de vi. Seran dos dies d’intensa activitat, el programa inclou cates dirigides, tastos comentats, visites al celler, passejades per les vinyes, ambientació musical, exposicions, fins i tot s’ofereix la possibilitat de dinar-hi i sopar-hi per només 40€ per parella amb ampolla de vi Terra Remota inclosa.

La parella Bournazeau, formada per en Marc i l’Emma, propietaris d’aquest novell celler que encara no arriba als quatre anys, el volen obrir a la resta del món. El volen ensenyar, volen explicar el què hi fan, el per què ho fan i el com ho fan. Volen ser transparents, no tenen secrets. Fan bé la feina i la volen mostrar. S’ho estimen amb passió i s’hi dediquen en cos i ànima.  Arribar a Terra Remota, tal i com el seu nom indica, no és senzill ni ve de pas, és un paratge als peus de la Serra de l’Albera al que s’hi arriba amb el plànol en mà.

L’homenatge a l’obra d’Antonio Machado es reflecteix en cadascun dels productes que tenen al mercat, vins resultants d’un treball ecològic i respectuòs amb l’entorn: “Camino”, un vi vermell de Syrah, Garnatxa Negra i Cabernet Sauvignon; amb les mateixes varietats elaboren el  “Caminito”, el seu vi rosat, un rosat únic i elegant com n’hi ha pocs;  i “Caminante” el vi blanc de Garnatxa Blanca, Chenin i Chardonnay. Un vi blanc espectacular de 13,5% vol. Qui no recorda, al dir els noms d’aquests vins el conegut poema d’Antonio Machado,

Caminante, son tus huellas
el camino y nada más;
Caminante, no hay camino,
se hace camino al andar.
Al andar se hace el camino,
y al volver la vista atrás
se ve la senda que nunca
se ha de volver a pisar.
Caminante no hay camino
sino estelas en la mar.