Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

E_rutes_LaSelvaTurisme

Atraparem a la tecnologia?

30 Desembre 2010,12:12

Que la tecnologia avança a un ritme vertiginós crec que és una afirmació que pocs posarien en dubte avui dia. Si fem una mirada ràpida enrere ens adonarem que no fa tant érem plenament capaços de viure sense telèfons mòbils connectats a Internet i, ara, a molts ens entra una mena d’angoixa per estar una estona “sense cobertura”…

És en aquesta rapidesa en la generació i implementació de noves tecnologies que m’agradaria aturar-me un moment. És fantàstic que s’evolucioni així de ràpid i que cada cop sigui més senzill i intuïtiu d’utilitzar. Però, i quan planifico, continua essent així de fantàstic? M’explico. Si em poso el barret de gestor d’una empresa o destinació turística, potser no m’acaba de convèncer tant que cada quatre dies aparegui una eina o una tecnologia nova, ja que segurament no sóc tant ràpid o no tinc tanta capacitat (econòmica, recursos humans,…) per a evolucionar al mateix ritme. Posem-hi un exemple proper.

El Consell Comarcal de la Selva va apostar fa un temps per a introduir la tecnologia per a millorar la difusió turística de part del seu patrimoni cultural. En concret, varen apostar per a crear un conjunt de e-rutes, unes visites autoguiades que combinen elements multimèdia com locucions, imatges, jocs de rol,… amb la ubicació geogràfica (GPS) de l’usuari. Ha estat un procés llarg des del moment que es va prendre la decisió d’incorporar la tecnologia:  es va estudiar quina podia ser la més interessant, es va definir i redactar el projecte tècnic, cerca del finançament i, sobretot, la complicitat d’alguns municipis que ho veien com quelcom futurista. Finalment es va tirar endavant. En total, gairebé quatre anys de gestions en els quals aquella tecnologia que semblava tant interessant ha passat a quedar un punt deslluïda en comparació del que hi ha actualment i que gira al voltant de la incorporació de l’anomenada realitat augmentada. Uns anys on el “parc” de mòbils ha canviat de manera radical passant dels típics Nokias que servien per trucar i enviar sms als iPhone 4, Google Nexus, HTC,… i on una bona part dels mòbils permeten fer segurament tot menys trucar i enviar sms.

Així doncs, seguint amb aquest “barret” de gestor, se’m planteja el gran dilema: continuo endavant amb el projecte que tenia tot i veure que tecnològicament s’està quedant enrere o bé ho replantejo i ho adapto als nous temps (actuals, no futurs) amb les conseqüències que això suposarà (nova inversió, retards,…)?

Difícil trobar-hi la resposta correcta. Algú s’anima a donar-hi la seva resposta?