Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Geocaching. La recerca del Tresor 2.0 a l’aire lliure

Increïble l’èxit d’aquest joc de tota la vida amb versió adaptada al segle XXI. Es tracta d’amagar un tresor, anomenat Geocache, que pot ser simplement un tupper que amagui a dins una llibreta i un bolígraf per a registrar qui ha trobat el tresor i dat, o incloure altres objectes de baix cost que la comunitat va intercanviant per altres.

Geocaching és un web 2.0 amb usuaris d’un profund sentit de comunitat, al voltant d’aquest joc hi ha esdeveniments cada dia per tot el món. El passat mes d’octubre es va celebrar un esdeveniment Geocaching a Lloret de Mar que va acollir més de 500 persones. En l’actualitat hi ha 1.230.355 caches amagats al món.

El joc funciona de la següent manera: Els usuaris de la web amaguen tresors i pengen al web les coordenades GPS de les seves ubicacions amb una descripció del lloc si es vol.

Altres usuaris busquen un tresor via un cercador al mateix web, bé mitjançant un formulari o amb l’eina GoogleMaps que tenen integrada al seu web.  Al mapa, per exemple, un cop seleccionat un Geocache s’obre una bombolla d’informació amb un enllaç per baixar directament la coordenada GPS de la seva ubicació;  un enllaç més per informació general sobre la ubicació o la persona que ha amagat el tresor, i informació de la dificultat d’accés i del terreny amb una valoració d’una a cinc estrelles.

Un cop trobat el Geocache, es pot intercanviar un objecte de la caixa, i es pot penjar al web un comentari i fotos. Els Geocaches s’amaguen en molts casos en llocs amb un especial significat per a qui l’amaga, llocs singulars, amb belles vistes, etc.

Amb el temps s’estan desenvolupant divertits objectes com Geocoin, Geomoneda amb identificació de la seva ubicació GPS que es poden col·leccionar.  Travel bug o Insecte Viatger que és una espècie de xapa amb un dibuix d’un insecte que viatge de Geocache en Geocache amb un objectiu concret, per exemple, viatjar un nombre de quilòmetres determinats o creuar per països, etc. i se’n pot fer el seu seguiment on-line.

Els punts febles, la usabilitat de la pàgina i els idiomes. A Espanya s’ha creat una pàgina en castellà Geocaching Hispano

Una excel·lent motivació per sortir i viure noves aventures !