Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

FòrumVi 2011

Un esdeveniment gastronòmic amb tantes sessions dedicades al món del vi com n’hi hauran en el Fòrum Gastronòmic de Girona, que s’inaugura el proper dissabte 19 de febrer, no n’hi ha cap precedent. El Fòrum Gastronòmic, que és reconegut per ser l’escenari d’un munt d’activitats interessants i actuals que passen al voltant del món de la gastronomia, en aquesta edició de Girona en passaran tantes com unes 200, i en només cinc dies!

El dissabte començarà el Fòrum, fora del palau firal, ja que el Fòrum es viurà enmig de la ciutat i, entre moltes altres coses, el Consell Regulador de l’ Empordà organitzarà el seu primer tast nocturn al restaurant La Fundició de Girona, a partir de les 23h.

A partir del diumenge 20 de febrer el Fòrum també es respirarà per tota la ciutat i arreu de les comarques gironines, però sobretot es viurà en el palau firal de Girona, amb una exposició firal de 12.000 m2, a l’Auditori i en els diferents espais habilitats per demostracions i tallers. No podia deixar escapar l’oportunitat d’explicar-vos el què és FòrumVi, pioner en espais temàtics del vi dins d’esdeveniments gastronòmics de gran  magnitud, i una de les marques més consolidades del Fòrum, concretament des de l’any 2003, i que en aquesta edició es volca sobretot amb la viticultura sostenible, una forma de treball que engloba des dels vins naturals fins als ecològics i biodinàmics. El FòrumVi engloba tallers, tastos, taules rodones, diàlegs,… tota una sèrie d’activitats conduïdes per sommeliers, enòlegs, cavistes, cambrers de vins, crítics i, en definitiva, per apassionats del món del vi. Us vindria de gust tastar xocolata acompanyada d’uns fantàstics vins dolços del Rosselló? I fer un tast de vins amb varietats catalanes retrobades mentre el sommelier català César Cánovas i quatre reconeguts enòlegs van explicant el projecte? Us agraden els formatges? Us agradaria assistir a un tast de formatges dirigit pel mestre formatger Enric Canut i acompanyat per vins blancs de malvasia de Lanzarote? I el nostre escumós, el cava, no us agradaria tastar-lo i maridar-lo amb el mateix Agustí Torelló? I el “nostre” i gran Josep Roca, que segur que amb el seu tast ens sabrà travessar els sentits i ens descobrirà coses de nosaltres mateixos que desconeixem, us el deixareu perdre?

Viatges gastronòmics i experiències sensorials que ens faran prendre consciència del gran potencial que tenim i del que gaudim, i que  anuncis com el d’Estrella Damm ens ho han de recordar. Si aquesta programació aparegués en una fira gastronòmica, ni que fos a l’altre costat del món, de ben segur que ja estaria mirant vols per anar-hi.