Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

La carta de vins, un gran aparador

Quan viatgem o ens desplacem fora de casa, als qui ens agrada gaudir de la gastronomia sempre apostem per degustar els plats i els productes típics de la zona, per  enriquir-nos sensorialment i, sobretot, culturalment.

Els qui a més som tafaners i curiosos del vi, la carta de vins ens mereix una atenció especial i tot sovint estem més estona repassant la carta de vins que la carta de plats. La carta de vins és com el currículum del local, ens dóna molta informació sobre l’establiment i és un reflexe de la cura i coneixement dels vins que tenen els propietaris.

D’entrada és important la seva presentació, neta i polida, sense guixades ni anotacions en llapis, amb els noms dels cellers, la seva zona productora i el nom comercial del vi ben escrits. Però quan deixem de fixar-nos en el continent i ens fixem en el contingut, la informació que se’n pot obtenir és enorme. Es pot arribar a saber tantes coses…, com per exemple a on compren els vins, quant temps fa que els han comprat, el benefici que en volen obtenir amb la venda de cada ampolla de vi, si han tingut en compte els plats que ofereixen, si han visitat els cellers, si tenen coneixements sobre tast, si compren ells mateixos els vins o vénen d’una central de compres, si estan al dia del que passa en el sector,… i sobretot es pot saber si del vi i de la gastronomia en fan cultura.

Pels productes gastronòmics gironins, les comarques gironines haurien de ser l’aparador gastronòmic de referència, tant pel client d’aquí com pel client forani. Els establiments i allotjaments turístics haurien de ser els majors promotors del que es fa a casa nostra. Però això no és el que succeeix. El Consell Regulador de l’Empordà, conscient de la trista realitat que viuen els vins de l’Empordà a la carta de vins de molts hotels, restaurants i botigues especialitzades de la Costa Brava, realitzarà dues accions de promoció dels vins de l’Empordà, amb l’objectiu de conscienciar el món gastronòmic gironí de la necessitat de vi de l’Empordà a les cartes i a les lleixes de les botigues especialitzades, per promocionar el vi a l’entorn gastronòmic i promocionar l’Empordà com a destí enoturístic.

Dilluns 4 d’abril, de 17h a 21h, a  l’Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar

Dilluns 11 d’abril, de 17h a 21h, a l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro

Els assistents podran degustar els vins dels 20 cellers participants, i podran comprovar de primera mà la seva gran qualitat. Com a gran defensora del que es fa a casa jo hi seré. Salut i vi!