Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Blogtrip #InCostaBrava

La revolució ha començat, ja està en marxa i és imparable. Molta gent del sector pensa que estem davant d’un canvi, però és molt més profund, és una revolució.

Això voldrà dir canviar d’hàbits de consum, de compra, de presa de decisions, i el canvi generacional, combinat amb la tecnologia ens portarà a nous valors. Podem continuar lluitant, treballant fent el mateix de sempre, i esperar que passin coses diferents. Pel contrari, podem iniciar una nova manera de fer les coses i esperar resultats més coherents.

Fins fa poc, érem els dominadors únics de la nostra marca,i poc ens importava si hi havia algú que es queixava del nostre destí o del nostre establiment. Ara, la marca ja no ens pertany. De fet, no som ni nosaltres mateixos els que acabem formant aquesta marca. La irrupció dels mitjans socials –que no de les xarxes socials- fan que les opinions de viatgers siguin considerades fonts més fiables que els comentaris del propi gestor de la marca o el director d’un hotel o establiment turístic. Hem d’escoltar, monitoritzar, analitzar, dialogar i incentivar els comentaris dels usuaris. Hem d’aconseguir el seu engagement o compromís amb la marca.

Estem davant del mateix viatger. Un, el tradicional basa la presa de decisions en els seus contactes que té cara a cara. L’altre, el social, ho fa mitjançant Internet, i llavors, és clar, les seves opcions es multipliquen.

És per això, que iniciem “noves” accions de marketing com aquest Blogtrip. No es tracta de convidar a bloggers i ensenyar-los el que tenim, tal i com havíem fet tota la vida amb els periodistes de mitjans tradicionals. És una eina diferent, per uns mitjans diferents.

M’agradaria no parlar ni de bloggers, ni de videobloggers, ni de twitteros,…. el que hem de buscar a la xarxa són influenciadors. Persones referents, que lideren comunitats de viatgers, amb unes afinitats comuns i que transmeten una imatge i percepció del destí, segons la seva visió experiencial.

A més molts destins turístics, encara no han començat a pensar en el seu relat de destí, i per tant ni tan sol es plantegen com explicar-ho.  Properament dedicarem un post complert a l’storytelling de destins turístics. Ens agradaria, que mitjançant microrelats, històries i vivències en el nostre territori, s’expliqui a la xarxa els nostres valors basats en natura, cultura i gastronomía. A vegades, les administracions, destins i empreses no hem comprès la revolució social ni de la mateixa manera, ni amb els mateixos criteris temporals. Ara, no ens queda cap opció més que anar plegats per pujar al mateix tren, el tren del viatger.

Aquests 16 influenciadors de nivell internacional ens acompanyaran per la Costa Brava del 3 al 10 de maig. Des de National Geographic (Marilyn Terrell), Brilliant Tips (Rich Whitacker), Velvet Escape (Keith Jenkings), Tripwolf (Ana Fañanas i Lea Hajner), WildJunket (Nelly Huang), Traveldudes (Yvonne Zagermann) entre d’altres,  tots obriran els seus ulls, molts per primer cop cap al nostre destí, i ho explicaran als seus seguidors/lectors. Una oportunitat única.

Si voleu conèixer-los, teniu dos oportunitats (com a mínim de seguir-los). La primera mitjançant el twitter amb el hashtag #InCostaBrava (o també els comptes @costabrava_@visitcostabrava). La segona, a una sessió gratuïta  d’intercanvi d’experiències el proper dia 9 de maig al Parc Científic i Tecnològic de Girona . És la nostra oportunitat de continuar amb la Revolució. És l’hora d’aprendre. Hi esteu tots convidats!!!!