Blog Costa Brava

RSS Costa Brava Pirineu de Girona

Business Innovation Technology Tourism Society
Blog oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Innovar per apropar-nos a l’excel·lència

Ja ho deia Albert Einstein que “no podem pretendre obtenir resultats diferents si continuem fent el mateix”.

La crisi ens dona  l’oportunitat d’aguditzar el nostre ingeni i intentar innovar, tant ens les nostres estratègies d’empresa, de desenvolupament de productes i d’experiències com de comunicació.

El sector turístic fa temps que està demostrant ganes d’innovar ens els diferents àmbits. Els empresaris són conscients que s’ha acabat l’època d’esperar que els clients vinguin sols i cal estar al corrent dels avenços  i provar noves estratègies i sistemes de comunicació i comercialització, per captar i fidelitzar  clients.

Davant  dels canvis constants i ràpids, la formació esdevé un element clau per a tots;  empresaris, comandaments intermitjos,  tècnics, polítics, etc.

El Patronat vol estar al costat del sector turístic, ja sigui públic o privat, i és per això que posa en marxa unes jornades i tallers de formació específics . A les jornades del proper 25 d’octubre comptarem amb ponents de renom que aportaran idees  i algunes solucions  als nostres reptes. 

Destaquem diferents especialites en innovació turística com Jimmy Pons que ens donarà una visió de la necessitat de les empreses i destins d’innovar constantment en els diferents àmbits.

La comunicació persona a persona, i la necessitat de dialogar amb els nostre client anirà càrrec de la CEO Gaby Castellanos de l’agència Sr. Burns.

La percepció dels  usuaris sobre els establiments, els serveis  i els destins són cada cop més importants alhora de decidir-nos a comprar. Tripadvisor ha esdevingut el referent de milions d’usuaris que no planifiquen les seves vacances sense tenir en compte aquest  web.  La seva directora a Espanya i Portugal, la Sra. Mercedes Sánchez,  ens aclarirà com hem d’actuar per optimitzar aquesta eina de comunicació amb els nostres clients, i com reaccionar davant de comentaris diversos.

Cal remarcar també, que la generació d’experiències ha esdevingut una necessitat, per diferenciar productes, i per atreure clients amb motivacions concretes. Per aquest motiu, i moderat pel professor Donaire, director d’Insetur, analitzarem diferents casos d’èxit com ara: Plan B, El Brogit guiatge, Oci Vital o Molino Tres Grandas. Aquestes empreses han aconseguit que amb la imaginació, la coordinació i la comunicació,  cases rurals, visites guiades i el món de vi, esdevinguin experiències memorables pels seus clients.

Aquestes jornades completaran el cicle de formació del Patronat, #FormacioGI, amb uns tallers molt més concrets i específics per a diferents subsectors del turisme de les comarques de Girona. Concretament n’hi haurà de gestió de destins, de màrqueting gastronòmic, de mobile marketing, d’utilització de la plataforma wikiloc i de generació de continguts, tant i tant necessari.

Us animem a participar i compartir les vostres experiències, per tal de sumar valor a les accions que ja s’estan duent a terme al sector a nivell individual i aconseguir esser una destinació innovadora i referent .